Untuk Pemilik Bisnes & Usahawan

 

Maklumat lanjut

Untuk Pemilik Bisnes & Usahawan

“Semua orang boleh mulakan perniagaan.. Tapi tak semua orang boleh SURVIVE dalam perniagaan!” – Tuan Haji Nasrul Hadi C.A.(M)

NAK URUS BISNES merupakan satu platform ilmu khas untuk membantu para usahawan, pemilik perniagaan, founder, agent, stokis, dropship yang ada situasi dalam Pengurusan Bisnes terutamanya Cashflow, Akaun, Asas Kewangan Perniagaan, Pengurusan Kos & Penetapan Harga, Pengurusan Dokumen/Filing dan tak pasti macam mana nak SURVIVE dalam bisnes.

Selalu kita lihat atau baca kisah-kisah kejayaan founder dan perniagaan yang mampu capai jualan jutaan ringgit. Kita pun terinspirasi dan nak jadi seperti mereka.

Tapi hakikatnya…

Jika bisnes tidak diuruskan dengan baik, bersedialah untuk kehilangan bisnes anda hari ini dan selamanya!

TANDA-TANDA BISNES TAK SIHAT

Terpaksa abaikan keluarga untuk bisnes!

Ini adalah masalah yang ramai pembuat bisnes hadapi! Sibuk sehingga tidak ada masa dengan keluarga sendiri.

Sales naik tapi dalam bank baki KOSONG!

Ini antara masalah besar dalam bisnes.. Sales syarikat naik mendadak tetapi duit bocor sana sini. Tak ada Rekod Duit Masuk dan Duit Keluar yang betul.

Masalah bertimbun

Anda rasa syarikat tak boleh berkembang dan pergi lebih jauh? Sebab masalah yang ada tidak diuruskan dengan baik. Hutang bertimbun, kena kejar dengan Lembaga Hasil Dalam Negeri dan Kastam sebab Cukai berterabur, Bisnes tak ada Cash yang kukuh.

Bos tak sampai hati nak ambil cuti!

Kalau semua benda Bos buat sendiri, macam mana bos nak cuti? Pagi, petang, siang dan malam Bos terpaksa pastikan perjalanan bisnes berjalan lancar. Kalau Bos tidak ada bisnes tak MATI!.

Kami rasa sudah tiba masanya untuk ANDA BANTU DIRI & BISNES ANDA!

Sampai bila anda nak abaikan keluarga? Sampai bila buat bisnes hanya BUANG MASA?

Bila buat bisnes tanpa ilmu Cashflow, tanpa rasa tanggungjawab dan tak nampak hasil, ibarat anda buat bisnes dan buang masa! Kesannya bukan pada bisnes anda je.. tapi juga pada diri sendiri dan orang sekeliling anda.

Bagaimana kami juga boleh bantu anda? Kami akan kongsikan ilmu Pengurusan Bisnes yang berstruktur dan paling penting anda ada Mentor yang akan bantu guide anda melalui Program:

Apa yang anda akan pelajari di Classroom by RichWorks?

Smart Cashflow Management (SCM)

Pengurusan kewangan bisnes yang bersistematik, efektif dan faham kepentingan rekod aliran tunai keluar/masuk secara konsisten tanpa gagal setiap hari.

  • Bagaimana urus duit keluar/masuk syarikat
  • Bagaimana cara sahkan baki duit bisnes – SETIAP HARI
  • Belajar cara asas bagaimana pentingnya ada sistem filing yang lebih teratur untuk pastikan ada dokumen sokongan yang lengkap untuk setiap transaksi duit keluar/masuk perniagaan

Cost Analysis Mastery (CAM)

Faham cara pengiraan kos yang betul untuk dapat margin keuntungan yang tinggi. Urus kos perniagaan dengan betul, kira gaji diri sendiri dan simpan duit perniagaan.

  • Garis panduan cara menetapkan harga produk/perkhidmatan
  • Kenalpasti margin produk dan servis
  • Cara tetapkan harga dan kira kos dengan Formula ‘100-35-50-15

Kami ada Tawaran Istimewa yang lebih menarik untuk anda hadir kedua-dua Program ini. Kalau boleh jimat, kenapa nak berbelanja lebihkan?

Pakej Combo yang anda perlu dapatkan

Haji Nasrul Hadi, Chartered Accountant (Malaysia)

Vice President Finance RichWorks International

Nasrul Hadi adalah seorang Vice President Finance di RichWorks International. Memiliki pengalaman lebih daripada 10 tahun melibatkan perkhidmatan perundingan perakaunan, audit, percukaian dan sumber manusia kepada pelanggan dalam pelbagai industri, dengan tumpuan kepada aspek pematuhan dan perihal pengurusan perniagaan.

Beliau merupakan seorang pakar di dalam pengkhususan Pengurusan Tunai, Perakaunan & Percukaian untuk Perusahaan Kecil & Sederhana (PKS). Beliau kini sedang membina kerjayanya sebagai penceramah dan konsultan tentang amalan terbaik di dalam bidang perakaunan, percukaian dan pengurusan perniagaan. 

Nasrul Hadi, Chartered Accountant (Malaysia)

Nasrul Hadi adalah seorang Akauntan Kanan di Richworks Group of Companies. Memiliki pengalaman lebih daripada 10 tahun melibatkan perkhidmatan perundingan perakaunan, audit, percukaian dan sumber manusia kepada pelanggan dalam pelbagai industri, dengan tumpuan kepada aspek pematuhan dan perihal pengurusan perniagaan.

Beliau merupakan seorang pakar di dalam pengkhususan Pengurusan Tunai, Perakaunan & Percukaian untuk Perusahaan Kecil & Sederhana (PKS). Beliau kini sedang membina kerjayanya sebagai penceramah dan konsultan tentang amalan terbaik di dalam bidang perakaunan, percukaian dan pengurusan perniagaan.

Apa Kata Mereka..

Maklumat Program Nak Urus Bisnes

Smart Cashflow Management

19 Oktober 2019
Lokasi: Shah Alam 

Cost Analysis Mastery

20 Oktober 2019
Lokasi: Shah Alam

Bisnes yang kami dah bantu.

Perlukan bantuan? Hubungi pegawai khidmat pelanggan kami di:

Puan Sobah

Puan Irin

RichQ 77, Jalan Badminton 13/29,
40100 Shah Alam, Selangor.